Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaKapiLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Similar topics
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Duyuru..Hocalı Katliamını Unutma, UNUTTURMA!
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimeSalı Şub. 28, 2012 8:03 am tarafından AyMaRaLCaN

» Basit yaşayacaksın. Basit
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimeÇarş. Haz. 09, 2010 1:48 am tarafından Misafir

» Aşk 29 Harftir..
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimeÇarş. Haz. 09, 2010 1:48 am tarafından Misafir

» SENi SEViYORUM
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimeÇarş. Haz. 09, 2010 1:47 am tarafından Misafir

» BÖYLE SEVDİM İŞTE
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimeÇarş. Haz. 09, 2010 1:44 am tarafından Misafir

» Delinin Veliye Tavsiyesi
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimePaz Haz. 06, 2010 3:44 am tarafından Misafir

» Dört Dirhemlik Gömlek
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimePaz Haz. 06, 2010 3:44 am tarafından Misafir

» Eğer Göndermeseydi

» Nereden ve Nasıl aldın
OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimePaz Haz. 06, 2010 3:43 am tarafından Misafir

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye....

YazarMesaj
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN

OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Empty
MesajKonu: OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye....   OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye.... Icon_minitimePtsi Mayıs 31, 2010 10:38 pm

*Herkesinde biLdiği gibi Mehmet Akif Ersoy Dinine bağLı bir insandır Mehmet Akif Ersoy İstikLaL Marşı'nı yazdıktan sonra üLkede ismini duymayan kaLmamıştı ve Mehmet Akif Ersoy'un dinine bağLıLığını ve ününü [Fakat Mehmet Akif Ersoy hiçde ün peşinde koşan birisi değiLdir!]biLen bir serseri Mehmet Akif Ersoy u reziL rüsvâ etmek için herkesin ortasında yüksek bir sesLe
''Affedersiniz Baytar mısınız?''
Demiştir Mehmet Akif Ersoy bütün asaLetini ve ciddiyetini koruyarak arkasını dönerek
''Evet! Bir yerinizmi ağrıyordu?'' demiş ve serseri zorbayı kendi kazdığı kuyuya düşürmüştür...''

*OsmanLı DevLeti'nin YükseLme Döneminde bir üLkenin KraL'ına eLçi gönderiLmiştir bu gönderiLen eLçide OsmanLı Döneminde bu boyda insanLarın zor buLunacağı derecede kısa boyLuydu sanki kasten seçiLmiş gibi.
Bu manzarayLa karşı karşıya kaLan KraL şaşkınLıktan öte aLaycı bir ifadeyLe
''BuLa buLa senimi buLmuşLar benim gibi bir KraL'a gönderecek başka eLçi buLamamışLar mı?'' demiştir.
ELçide bir tebessümLe karışık Hiddet iLe KraL'a şu cevabı vermiştir.
''Biz OsmanLıyız Efendim adamına göre adam göndeririz...''
KraL utançdan mosmor oLarak eLçiyi huzurundan kovmuştur...

*OsmanLı DevLeti'nin YükseLme Döneminde bir Fransız İstanbuL'a geLmiştir.
İyi bir köşkde istirahat ederken UşakLardan birisi kahve getirirken Fransız'ın üstüne dökmüştür Fransız bu manzarayLa karşıLaşınca şöyLe demiştir.
''Bu Türk uşakLarıda amma Beceriksiz oLuyo''
Bunu duyan Türk uşak şu cevabı vermiştir.
''HakLısınız Efendim biz Türk'Ler uşakLığı beceremeyiz...''

*Yavuz SuLtan SeLim döneminde bir KraL Yavuz SuLtan SeLim'e koskocaman bir kutu göndermiştir.
Yavuz SuLtan SeLim bu kutuyu açmış içinden başka bir kutu o kutuyuda açmış içinden başka bir kutu böyLe böyLe ortada küçücük bir kutu kaLmıştır Yavuz SuLtan SeLim kutuyu açtığında iğrenç bir manzarayLa karşıLaşmıştır kutunun içinde utanmaz zorba KraL'ın dışkısı vardır gayet tabii bu açık bir şekiLde Savaş Açma dır.
Yavuz SuLtan SeLim savaş açıcaktır ancak savaşdan önce bu KraL'a bir cevap veriLmesi gerekiyordu ne yapsam ne etsem diye düşünürken akLına bir fikir geLmiş ve Bu fikri uyguLamıştır Yavuz SuLtan SeLimde koskocaman kutunun içinde küçücük bir kutu kaLıcak şekiLde [Matruşka gibi] bir kutu dizayn ettirmiştir.
En küçük kutunun içinde ise Türk Lokumu vardır ve Türk Lokumunun yanındada kısa bir Not
Not ise şuydu.
''Herkes Yediğinden İkram Eder!..''

Bizde Kökümüze Layık Bir EvLat oLabiLmeye çaLışıyoruz becerebiLmişsek Ne MutLu Bize... alinti
http://ay-maral-can.tr.gg/

OsmanLı Dönemi'nden Birkaç Hikaye....
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Osmanlı döneminden kalma tarihi su çeşmeleri (istanbul)
» Osmanlı sadrazamı İran'la Osmanlı tek devlet olsun demişti.
» Osmanlı Mecmuaları (Osmanlı Dergileri)