| Orhan Gencebay--Aşkımı Sakla | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--İdam Mahkumu Salı Nis. 20, 2010 2:25 am | |
| Orhan Gencebay--İdam Mahkumu
Dertleri dermanla verensin tanrım Bir zalim kulunu çok seviyorum Aşk denen bu derdin dermanı var ise İdama mahkumu af bekliyorum
Gönlüm neler neler çekmişti amma Benden beter var mı bilemiyorum Korkum var yürekten aşkımdan da büyük Korkumdan bir türlü gülemiyorum,gülemiyorum
Özür dilemekse ben diliyorum Cezama sensizlik verme diyorum Aşkına sevgine ihtiyacım var Seni canımdan da çok çok seviyorum
Söyle gönlüm söyle deminde zaman Derdini açmayan bulamaz derman Sonunda geç kalıp olmadan pişman Korkak yaşamanı istemiyorum
Kolay değil kırık bir kalp onarmak Kolay değil gerçek seveni bulmak Her şeye değecek baştan başlamak Senden başkasını sevemiyorum Sevemiyorum..... | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Gücün Yeterse Salı Nis. 20, 2010 2:25 am | |
| Orhan Gencebay--Gücün Yeterse
Gücün yeterse AKlın Keserse Vur Vur Beni Eğer Elindeyse Gönül Defterinden Sil Sİl Beni Sen Başlattın Bu Oyunu Şimdi Dönmek Yakişirmı İsyan Etmiş Deli Gönlüm Bir Gülüşle Yatışırmı Aman Aman Aman Aman Bırakıpta Gidemezsin Bana Veda Edemezsin Uzlaşmanın Var Bir Yolu Başkasını Sevemezsin Aman
Sevemezsin Sevemezsin Başkasını Sevemezsin Ben Seviyorum Gidemezsin Gidemezsin Bırakıpta Gidemezsin Dön Bekliyorum Sevemezsin Sevemezsin Başkasını Sevemezsin Çok Seviyorum Gidemezsin Gidemezsin Bırakıpta Gidemezsin Hep Bekliyorum
İster Geçmişten İster Bugünden Sor Sor Beni Şunu Bilki Sensizliğe Mahkum Etmek Zor Zor Beni Git Desende Gidememki Baş Belanım Dönemem Ki Boş Bir Gurur İnadı İnat Seni Feda Edemem Ki Aman Aman
Bırakıpta Gidemezsin Hiçbirşeyi Çözemezsin Anlaşmanın Var Bir Yolu Konuşmadan Bilemezsin Aman
Sevemezsin Sevemezsin Başkasını Sevemezsin Ben Seviyorum Gidemezsin Gidemezsin Bırakıpta Gidemezsin Dön Bekliyorum Sevemezsin Sevemezsin Başkasını Sevemezsin Çok Seviyorum Gidemezsin Gidemezsin Bırakıpta Gidemezsin Hep Bekliyorum...... | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Ben Eski Halimle Daha Mesuttum Salı Nis. 20, 2010 2:26 am | |
| Orhan Gencebay--Ben Eski Halimle Daha Mesuttum
Ne oldu bana bilemem kendimi unuttum Ben eski halimle daha mesuttum Güvenmiştim talihime ne umdum ne buldum Bıktım artık ben bu aşktan yoruldum
Ah... Bu aşktan artık yoruldum...
Bir kırık kalbim vardı onu da sana verdim Sev dedim sev dedim öldür demedim Kopacak bekliyorum talihin kör düğümü Seni sevdim seveli görmedim güldüğümü Ah... Ver artık bana gönlümü... | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Doğan Bir Pişman Salı Nis. 20, 2010 2:26 am | |
| Orhan Gencebay--Doğan Bir Pişman
Doğan Bir Pişman Doğmayan İki Doğuştan Felekle Düşman Olmuşum Sanki Herkezde Bir Kalp Aşka Susamiş Sevenler Bir Pişman İse Sevmeyen İki Bu Ne Aşktır Yarabbim Öldürdü Beni Ne Kendisi Güldü Nede Güldürdü Beni Dertlerim Dermansızdır Yaram Çok Derin Ermişim Zirvesine Ben Bitmez Kederim Çaresizim Cilvesi Bu Bana Kaderim
İçen Bir Pişman İçmeyen İki Hepimiz Doğuştan Dertle Sarhoşuz Sanki Sarhoştan Beter Sevenin Hali Her Kadehte Bir Mecnun Bir Keremim Sanki Bu Ne Aşktır Yarabbim Öldürdü Beni Ne Kendisi Güldü Nede Güldürdü Beni Dertlerim Dermansızdır Yaram Çok Derin Ermişim Zirvesine Ben Bitmez Kederim Çaresizim Cilvesi Bu Bana Kaderim Of Bana Kaderim Off | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Gitme Salı Nis. 20, 2010 2:27 am | |
| Orhan Gencebay--Gitme
Gitme Gitme Darılıp Gitme Gitme Gitme Gücenip Gitme Gelişin Yaşamak Kadar Güzel Bana Gidişin Ecel Sanki Bu Gönül İkimizede Yeter Sakın Beni Aşktan Etme
Ömrümce Beklerim Eğer Sen Olunca Her Derde Gülerim Eğer Sen Olunca Dünya Her Gülüşünle Yeniden Doğacaktır Gelen Sen Seven Sen Olunca
Ömrümce Beklerim Gelen Sen Olunca Herderde Gülerim Veren Sen Olunca Dünya Her Gülüşünle Yeniden Doğacaktır Gelen Sen Seven Sen Olunca
En Kötü Günümüz Böyle Olsun Sarıl Bana Sevgilim Kader Bizden Yana Artık Güven Ona Gül Sevgilim Gül Sevgilim
Sorma Sorma Mazimi Sorma Sorma Sorma Mazimi Sorma Farz Yeniden Doğmuşum Senin ile Aşkın Can Verdi Bana
Senden Önce Yaşamadım Dİye Düşün Bana Mazimi Sorma Bu ikinci Doğuşumdur Senin ile Aşkın Can Verdi Bana Senden Önce Yaşamadım Diye Düşün Bana Mazimi Sorma
Ömrümce Beklerim Gelen Sen Olunca Her Derde Gülerim Veren Sen Olunca Dünya Her Gülüşünle Yeniden Doğacaktır Gelen Sen Seven Olunca
En Kötü Günümüz Böyle Olsun Sarıl Bana Sevgilim Kader Bizden Yana Artık Güven Ona Gül Sevgilim Gül Sevgilim... | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Karaçalı Salı Nis. 20, 2010 2:27 am | |
| Orhan Gencebay--Karaçalı
Bıktım Artık Bıktım Artık Bıktım Artık Her Gün Ölmekten Ey Vefasız Bıkmadınmı Beni Hep Böyle Görmekten
Sende Ağlayandan Zevkini Alir Oldun Dünya Hali Gibi Sendemi Bozuldun Sevmek Yaşamanın Temeli Değilmi Yanlızken Bile Sevmeyi Unuttun
Git Git Git Git Dilim Sana Git Derse Kalbim Gel Gel Diyor Bıkmış Gönül Çileden Aşktan Kork Kork Diyor Ne Kararsız İnsanım Gönül Senden Geçmiyor Çok Seviyor Çok Seviyor
Bahtıma Takılan Karaçalı Gibi Bıraktım Gönlümü Toz Duman İçinde Göz Gözü Görmüyor Bir İhtilal Mi Var Kaybettim Kendimi Ben Kendi İçimde
Git Git Git Git Git Dilim Sana Git Derse Kalbim Gel Gel Diyor Bıktı Gönül Çileden Aşktan Kork Kork Diyor Ne Kararsız İnsanım Gönül Senden Geçmiyor Çok Seviyor Çok Seviyor. | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Zalimsin Salı Nis. 20, 2010 2:28 am | |
| Orhan Gencebay--Zalimsin
Zalimsin Zalimsin Sen Çölde Sussuzluk Sen Aşkta Mutsuzluk Sen Zamansız Ecel Gibi Zalimsin
Elbet Sende Bir Gün Aşik Olacaksın Benim Gibi Seveni Sanma Bulacaksın En Büyük Darbeyi Vurdum Şu Gönlüme Sen Bana Aşk Değil Ecel Olacaksın Sen Ebedi Hasret Sen Şifasız Bir Dert Sen Yanlız Geceler Sen Kaderim Gibi Zalim Zalim Zalimsin Zalimsin
Sevgilimsin Sevdiğimsin Sen Benim Anlıma Dert Diye Yazılan Aşkımdan Habersiz Olan Sevdiğimsin Ne Yapsan Hakkın Var Seven Yanlız Benim Zaten Keder Gam Ta Ezelden Kaderim Her Seven Kavuşsa Belki Aşk Olmazdı Sen Mutlu Ol Yeter Ben Çile Çekerim
Sen Ebedi Hasret Sen Şifasız Bir Dert Sen Yanlız Geceler Sen Kaderim Gibi Zalim Zalim Zalimsin Zalimsin.. | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Zelzele Salı Nis. 20, 2010 2:29 am | |
| Orhan Gencebay--Zelzele
Bu Gece Şehirde Bir Tevekkül var Can Aliş Verişte Her Taraf Pazar Ayaklar Altinda Sabaha Kadar Kubbeler Hu Çeker Kullar Sallanır
Bu Gece Şehir Devir Tevekkül Var Var Var Var Can Aliş Verişte Her Taraf Pazar Ayaklar Altında Hey Hey Sabaha Kadar Kubbeler Hu Çeker Kullar Sallanır Hu Hu Hu
Bu Nasıl İbadet Kimin Çağrisi Vay Vay Vay Vay Bütün Bakişlarda Safran Sarısı Evler Secde Etmiş Hey Hey Gece Yarısı Odalar Hu Çeker Holler Sallanır Hu Hu Hu
Ne Serden Haber Var Artık Ne Yardan Vay Vay Vay Vay Göz Gözü Körmüyor Topraktan Kardan Telgraf Telgraf Hey Hey Bu Ayrılıktan Direkler Hu Çeker Teller Sallanır Hu Hu Hu
Nedir Topraktaki iniş Bu Kalkış Vay Vay Vay Vay Bir Tarafta Ecel Bir Tarafta Kış Bütün Bahçelerde Hey Hey Ain Başlamış Ağaçlar Hu Çeker Dallar Sallanır Hu Hu Hu... | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Batsın bu dünya-türkçesi ve ingilizcesi Salı Nis. 20, 2010 2:30 am | |
| yazıklar olsun, yazıklar olsun (oh what a pity, oh what a pity)
kaderin böylesine, yazıklar olsun (such kind of destiny, oh what a pity)
herşey karanlık, nerde insanlık (everything is dark, where is humanity)
kula kulluk edene yazıklar olsun. (who serves the servant oh what a pity)
batsın bu dünya, bitsin bu rüya (this world should sink, this dream should end) ağlatıp da gülene, yazıklar olsun (shame on the one who makes you cry and then laugh)
dolmamış çileler, yaşanmamış dertler (unsuffered sufferings, unlived worries)
hasret çeken gönül, benim mi olsun. (a heart that longs for you should it be mine)
ben ne yaptım, kader sana (what did i doooo faith to youuuu)
mahkum ettin, beni bana (you sentenced me to meeee)
her nefeste, bin sitem var (in every breath i take lies a thousand reproach)
şikayetim yaradana, şikayetim yaradana. (my complaint is to the creator, my complaint is to the creator)
şaşıran sen mi yoksa ben miyim bilemedim (is it you or is it me who is confused i doooon't know)
öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim (you gave a kind of worry i couldn't come to myself)
çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım (i'm at a blind alley i couldn't find my way)
of of of of of of of of
ben mi yarattım, ben mi yarattım (did i create, did i create)
derdi ızdırabı, ben mi yarattım (pains and worries did i create)
günah zevk olmuşsa, vefa yorulmuşsa (if sin were pleasure, if fidelity was exhausted)
düzen bozulmuşsa, ben mi yarattım. (if the regime stinks, did i create)
batsın bu dünya, bitsin bu rüya (this world should sink, this dream should end) aşksız geçen ömrüme, yazıklar olsun (shame on the loveless times of my life, oh what a pity)
dolmamış çileler, yaşanmamış dertler (unsuffered sufferings, unlived worries)
hasret çeken gönül, benim mi olsun. (a heart that longs for you should it be mine)
ben ne yaptım, kader sana (what did i doooo faith to youuuu)
mahkum ettin, beni bana (you sentenced me to meeee)
her nefeste, bin sitem var (in every breath i take lies a thousand reproach)
şikayetim yaradana, şikayetim yaradana. (my complaint is to the creator, my complaint is to the creator)
şaşıran sen mi yoksa ben miyim bilemedim (is it you or is it me who is confused i doooon't know)
öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim (you gave a kind of worry i couldn't come to myself)
çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım (i'm at a blind alley i couldn't find my way)
of of of of of of of | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Sendin Salı Nis. 20, 2010 2:30 am | |
| Orhan Gencebay--Sendin
Gökyüzünden Pırıl Pırıl Yıldız Kaydı Şu Dünyama karanlıklar aydınlandı Aşkı Vurdu Yollarima Sendin Dünyama Düşen O Yıldız Sendin Hem Gecesiz Hem Sabahsız Sendin Kaybolan O Yillarimda Her An Aradiğim O Günahsız
Gözlerimin Gözü Aydın Olaydın Ta Baştan Sen Olaydın Gözlerimin Gözü Aydın Dolaydın Ömrüme Sen Dolaydın Gözlerimin Gözü Aydın
Mutluluğum Herşeyimsin Aldiğim Her Nefesimsin Sende İste Beni Benden Ben Seninim Sen Benimsin Korkma Aşkta Kaybolursun Dİye Korkma Bir Gün Kahrolursun Diye Korkma Sevmek Yaşamak Demektir Sevmek Tanrıdan Bize Hediye
Gözlerimin Gözü Aydın Ta Baştan Olaydın Sen Olaydın Gözlerimin Gözü Aydın Dolaydın Ömrüme Sen Dolaydın Gözlerimin Gözü Aydın..... | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Akma Gözlerimden Salı Nis. 20, 2010 2:31 am | |
| Orhan Gencebay--Akma Gözlerimden
Akma Gözlerimden Çıkma Düşlerimden Kaçma Ellerimden Gitmek Sana Göre Değil Akma Gözlerimden Çıkma Düşlerimden Kaçma Ellerimden Gitmek Sana Göre Değil
Yağma Yağmur Gibi Gitme Öksüz Gibi Hasret Dağlar Gibi Gitme Kalpler Yine Kırık Mahsun Olacak Sevda Yine Yarım Yarım Kalacak Kalpler Yine Kırık Mahsun Olacak Sevda Yine Dertle Tamamlanacak
Susmuş Anılarda Dertli Yarınlarda Çıkmaz Sokaklarda Kalmak Bana Göre DeğiL
Kır Şu İnadını Tanrı Yazısını Bozmak Bize Göre Değil Kalpler Yine Kırık Mahsun Olacak Sevda Yine Yarım Yarım Kalacak Kalpler Yine Kırık Mahsun Olacak Sevda Yine Dertle Tamamlanacak... | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Neyi Değiştirdik K Salı Nis. 20, 2010 2:32 am | |
| Orhan Gencebay--Neyi Değiştirdik Ki
Sevgiyle Bakarsan Yaralanırsın Hakkını Ararsan Karalanırsın Değmeyen Birşeyle Paralanırsın Neyi Birleştirdik Ki Dertlerden Başka Doğruyu Ispatla Paralanırsın Neyi Birleştirdik Ki Dertlerden Başka
Neyi Değiştirdik Ki Sevgililerden Başka Neyi Geliştirdik Ki Bencilliklerden Başka Sevgisiz Bir Dünyanın Yanlizliklarındayız Neyi Eliştirdik Ki Yanlişliklardan Başka
Yerlere Vurduğun Baş Tacın Olur Geciken Adalet Nefret Doğurur Bir Kurşun Belkide Amacın Olur Neyi Gücendirdik Ki Doğrudan Başka Bir Kurşun Belkide İlacın Olur Neyi Gücendirdik Ki Doğrudan Başka
Yorulur Sevgiler Aşklar Bile Yorulur Gönül Suç İşlemişse Elbet Hesap Sorulur Vicdanlar Hakem Olur Bir Cezası Bulunur Neleri Savunduk Ki Haksızlıklardan Başka
Neyi Değiştirdik Ki Sevgililerden Başka Neyi Geliştirdik Ki Bencilliklerden Başka Sevgisiz Bir Dünyanın Yanlizliklarındayız Neyi Eliştirdik Ki Yanlişliklardan Başka | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Orhan Gencebay--Bir Damla Mutluluk Salı Nis. 20, 2010 2:33 am | |
| Orhan Gencebay--Bir Damla Mutluluk
Ecel Baş Ucumda Sen Yoksun Yanımda Hani Bizim Aşkımız Hani Bizim Sözümüz Böylemi Olacaktı Sevenin Sevdiğini Öldürürken Gördünmü Seni Sevipte Ölmek Sevgini Bilmemek Benimi Bulacaktı Böylemi Olacaktı
Bir Damla Mutluluk Yaşatırdı Beni Gönül Pınarından Verebilseydin Eğer Yağa Bilseydin Eğer Bir Yudum Mutluluk Bir Mucize İdi Yarali Gönlüme Tada Bilseydim Eğer İçebilseydim Eğer
Hani Sen Bir Kaderin Değişmez Yazısıydın Çizdiğin Kader Yolu Böylemi Olacaktı Sen Yıktın Sevgilim Sen Virane Ettin Gittinde Ne Oldu Eyvah Yazık Ettin Sevdiğim Ne Ettin
Ben Bir Tecrubeyi Aşkta Kazanırken Sen Bir Sevgiliyi Bir Gönül Kaybettin Sevenini Kaybettin Hani Sen Bir Kaderin Değişmez Yazısıydın Çizdiğin Kader Yolu Böylemi Olacaktı Benimi Bulacaktı Sendenmi Olacaktı | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Varsayılan Musalla Tasi AlbÜm Sarki SÖzlerİ Salı Nis. 20, 2010 2:34 am | |
| Musalla Taşı
Bir gün içki dolu vücudum Musalla taşına konursa Sen bilirsin meyhaneci O'nu nasıl sevdiğimi Namazım kılınır da Merhumu nasıl bilirsinizi diye sorulursa Tek suçu aşka inanmaktı İyi biliriz dersin değil mi ?
Dertliyim, derdim dünyadan büyük Meyhane evim, sarhoşlar dert arkadaşım Elimde sigaram dumanı da bir başka yük Anam da babam da sensin şarap Meyhaneci bir tek sırdaşım
Geçti artık değil mi bizim, bizim Neşemiz, herşeyimiz Hayat ızdırap, felek kahpe, kahpe degil mi ? Her yudumda damla damla artan kederimiz Gün gelir de meyhaneyi mezar yapar değil mi ?
Birgün içki dolu vücudum Musalla taşına konursa Sen bilirsin meyhaneci O'nu nasıl sevdiğimi
Söz: Cengiz Çerezcioğlu Müzik: Orhan Gencebay Düzenleme: Orhan Gencebay Beste Yapım Yılı:1967 | |
|
| |
AyMaRaLCaN Admin
| Konu: Bİr Tesellİ Ver AlbÜm Sarki SÖzlerİ Salı Nis. 20, 2010 2:35 am | |
| Bir Teselli Ver
Bir teselli ver bir teselli ver Yarattığın mecnuna bir teselli ver
Sevenin halinden sevenler anlar Gel gör su halimi bir teselli ver Aramızda başka biri var ise Tertemiz aşkımı bana geri ver
Ben zaten her acının tiryakisi olmuşum Ömür boyu bitmeyen dert ile yoğrulmuşum Gülemem... sevgilim ben sensiz ah... yaşayamam
Bana ne gerek bana ne gerek Senin aşkından başka bana ne gerek
Aşkın zehir olsa yine içerim Yolun ecel olsa korkmam geçerim Yeter ki sevdiğim de ben bu aşk ile Dünyanın kahrına gülüp geçerim Söz-Müzik:Orhan Gencebay Düzenleme: Orhan Gencebay Beste Yapım Yılı:1969 | |
|
| |
| Orhan Gencebay--Aşkımı Sakla | |
|